24, January, 2020 2 min read

La fel ca argintul, cuprul oxideaza foarte repede. Isi schimba culoarea si poate lasa dare inchise la culoare pe piele. Uneori este o urmare a reactiei metalului cu aerul, cu secretiile pielii, dar si cu cremele si parfumurile pe care ni le aplicam.

Ca sa nu avem de-a face cu oxidarea, este recomandat sa nu purtam o bijuterie zile in sir, ci sa alternam in fiecare zi cu alte accesorii. De asemenea, articolele din cupru nu se poarta in zilele calduroase. Nici atunci cand ne apropiem constant de suprafete care emana caldura.

In magazinele de specialitate se gasesc solutii sau creme antioxidante care se aplica pe obiectele din cupru, dupa se aplica cu un lac special. Acesta se achizitioneaza de la acelasi tip de magazine.

Bijuteriile din cupru regleaza energiile

In alta ordine de idei, se spune ca acest metal ar avea valente terapeutice, amelioreaza efectele artritei si regleaza metabolismul. De asemenea, ar avea efect antimicrobian si rol de protectie energetica.

In mediile de specialitate se vorbeste chiar si despre cuproterapie. Se aplica placute de cupru in anumite perioade deasupra unor zone bolnave pentru a regla campul magnetic corespunzator. De asemenea, purtarea de bijuterii din cupru ar regla energiile pozitive si ar bloca “scurgerea” lor din organism.

Combinatii in bijuterii

Este considerat un metal norocos, iar asta il face potrivit pentru orice combinatie cu alte elemente.

In privinta bijuteriilor, cuprul poate fi alaturat in proportii echilibrate cu argintul, alama, alpaca sau alte metale. Regula combinarii podoabelor din mai multe metale prevede ca nici unul nu trebui sa le domine pe celalalte. I se pot alatura pietre semipretioase, chihlimbar sau cristale.

(sursa: luvie.ro )